Friday, 3 January 2014

Miso tuna golden mushroom pasta

Once In a while that I cook pasta.
Variation :
U can use whole wheat pasta for healthier choice 
U can also use salmon instead of tuna or just add other kinds of mushrooms if u are vegetarain.
Recipe: 
Pasta  1/2 cup
Golden mushroom 1/2 cup
Tuna 1/3 cup
Chopped Red spinach 1,1/2 cups
Organic Miso paste 1/2 tbs
Mashed Garlic 1 glove 
Sesame oil 1 tsp 
Direction : 
Boil pasta (follow the package instruction)
Stir miso paste in warm water until well combine ,add sesame oil and garlic. Stir and set aside.
In the pan , add a bit of water , stir fry mushroom and tuna.
Add spinach and stir. Follow by pasta 
Off the fire , add the miso mix and mix well.
** note : to safe the nutrients in miso, must not directly cook with heat. So off the fire first and just mix with miso.

สูตรตามนี้ค้า
พลาสต้า 1/2ถ้วย
เห็ดเข็มทอง 1/2ถ้วย
ปลาทูน่า 1/2ถ้วย
ผักโขมแดงสับ 1,1/2ถ้วย
กระเทียมบด 1 กลีบ
น้ำมันงา 1ชช
มิโซะ 1/2ชต
วิธี
ต้มเส้นพลาสต้า(วิธีตามกล่อง)
ระหว่างนี้ผสมมิโซะกับน้ำร้อน (น้ำประมาณ3ชต) จนละลาย ใส่น้ำมันงา และกระเทียม)
ตั้งทิ้งไว้
ตั้งกระทะใส่น้ำนิดหน่อย
ใส่เห็ดผักกับปลาและผัก
จากนั้นใส่เส้นำลาสต้าสุก
ปิดไฟ นำมิโซะที่ผสมไว้มาคลุกให้เข้ากัน
พร้อมเสริฟ
Note: เพื่อรักษาคุณประโยชน์ในมิโซะ ต้องอย่าโดนความร้อนเกินไป จึงต้องปิดไฟก่อน
ทางเลือก:
-โฮลวีดพลาสต้า
-ปลาซาลมอนแทนปลาทูน่า
-เห็ดแทนปลาถ้าเป็นมังสวิรัส
หวังว่าจะชอบนะคะ^^



No comments:

Post a Comment