i wanted to clear up my fridge ,randomly made and i got this crunchy carrot banana pie!
it's still as easy as making mug cake because it's what i'm attempt to make hheheeh but i dont use microwave.
i used steamer rice cooking to make it and end with pizza oven that's make it's soft and crunchy inside ,crispy outside. i have to use this method because i don't have a oven hehe
give it a try! and send/tag me photo of your creations :)
you may use oven if you have but i'm not sure if it will give the same texture.
or you can use only steamer as well but it wouldn't be crispy.
Here is my recipes :
3/4 carrot(medium) >>split into 1/4 and 2/4
1 banana (medium) >>split into haft
10 almonds
1 egg
1 tbp coconut oil
2 tbs water
honey (adjust to your taste)
3 tbs roll oat
(ingredients excluded the topping part)
container must be steam safe and oven safe ( i use grass square container)
method :
blend 1/4 of carrot , 1/2 banana with the rest of ingredients (the almonds will break into small pieces and give you the crunchy feeling)
slice the rest of carrot into very thin pieces , cut banana into 1 cm
paste some cut carrot pieces at the bottom of your square container
pour the blended ingredients
put the rest of cut carrot and banana and let them sink in the blended ingredients.
bring to steam for 15 mins and bring out put it in grilled oven for 5-10 mins or until the top part turn brown
and bring out and cut the cake, slice more banana and put on top as topping!
then you have it! yummy!!
* you can use pineapple instead of banana if would be perfect!!
i hope you like it ^^ enjoy!
สวัสดีค้า
บุศทำเจ้านี่ออกมาเพราะว่าต้องเคลียร์ ของในตู้เย็น ทีแรกก็จะทำมักเค้กปกติ แต่ทำออกมา ได้พายเฉยเลย นั่นคงเป็นเพราะบุศไม่มี เตาอบเค้ก และใช้ วิธีการนึ่งก่อน กับ อบด้วยเตาอบพิซซ๋าแทน (แบบไม่สามารถปรับอุณหภูมิ) เลย ได้แบบ กรอบนอกนุ่มในมาแทน
ลองทำดูนะคะ ถ้าไม่มีเตาอบก็นึ่งอย่างเดียวก็ได้ แต่ ก็จะได้เป็นเค้กนุ่มๆ อย่างเดียว
สูตรที่บุศใช้
แครอท(ขนาดกลาง) 3/4 (แยกเป็น 1/4,3/4)
กล้วย(ขนาดกลาง) 1 (แยกเป็น ครึ่ง)
ไข่ 1 ฟอง
น้ำมันมะพร้าว 1 ชต
น้ำ 2 ชต
น้ำผึ้ง (ใส่ตามชอบ)
ข้าวโอ๊ต 3 ชต.
อัลมอน
(ส่วนผสมไม่รวม ท๊อปปิ้งด้านบน)
ภาชนะ สีเหลี่ยมที่สามารถใช้นึ่ง และ อบได้
วิธีทำ
นำ แครอท 1/4 , กล้วยครึ่งลูกมาปั่นรวมกับที่เหลือ (อัลมอนจะ แหลกเป็นชิ้นเล็กๆ แต่ไม่ถึงกับละเอียดเป็นผง ซึ่งจะให้ความรู้สึกกรุ๊บๆ เวลาเคี้ยว)
หั่น แครอท เป็นชิ้นบางๆ กับกล้วย ให้หนาประมาณ 1 เซน
วาง บางส่วนของแครอท ที่ด้านล่างภาชนะ
เทส่วนผสมปั่น ตาม จากนั้น ใส่ส่วนที่เหลือ ของแครอทกัับ กล้วยลงไปให้กระจายทั่วเค้กกดให้จม เค้ก(หน้าเค้กด้านบนจะเนียน)
นำไปนึ่ง 20 นาที
แล้ว อบ ต่อ อีก 5-10 นาที หรือ จน ด้านบนเปลี่ยนเป็นสีน้ำตาล ระวังไหม้นะคะ
นำออกมาจากเตา หั่นเป็นสามเหลี่ยม สองส่วน หั่นกล้วย เพิ่มแล้ววางด้านบน
พร้อมเสริฟ!
หวังว่าจะชอบนะคะ ง่ายๆแค่นี้ เอง ^^
follow ig:healthylivingbybud
No comments:
Post a Comment