Wednesday, 25 December 2013

Ginger bread mug cake





 
My first time making ginger bread cake..and it's perfect!!!! So far that I have done making cake I love this the most!!!!  ☺️😊☺️☺️ 
I love the fragrance of the ginger and the good feeling afterward .. Which I don't know how to explain lol! U gonna have to try by urself and u will get what I meant;p
1 ginger thumb size
2 tbs rice milk
3 tbs roll oat
1 tbs molasses ( or honey)
1 egg
1 tbs coconut oil
1/2 banana
cheddar cheese (shredded) 2 tbs - optional
blend everything(except cheese put in a mug and steam for 20 mins or until cook
if you add cheese then paste the mug up side down on a plate(oven safe) and bring the cake out.
sprinkle the cheese on the top put in grill oven(or oven) for few mins until the cheese melt.
and it's ready to serve!
I hope you like this recipe!
please support me by click like on my fb page : healthylivingbybud
thanks!!
 
สูตรเค้กขนมปังขิง (แรงบันดาลใจมาจาก ginger bread man)
อร่อย ดีต่อสุขภาพ ตรงคอนเซ็บคนรักสุขภาพแบบนี้ บุศต้องเอามาใส่บล๊อคแน่นอน
ด้วยความหอมของขิง ทำให้เค้กนี้หอมอร่อย ไม่ต้องใส่วานิลาก็อร่อยแล้วด้วย
สูตร
ขิง ขนาด 1 หัวแม่โป้ง
นมข้าว(หรือนมอย่างอื่น) 1 ชต.
ข้าวโอ๊ต 3 ชต
เกร็ดน้ำตาล(หรือน้ำผึ้ง) 1 ชต.
ไข่ 1 ฟอง
น้ำมันมะพร้าว 1 ชต.
กล้วย 1/2 ลูก
ชีส เส้น 2 ชต. (ไม่ใส่ก็ได้ ถ้าใส่จะต้องอบ)
 
ปั่นทุกอย่างยกเว้นชีส จนเป็นเนื้อเดียวกัน ใส่ถ้วย นำไปนึ่ง 20 นาที หรือ จนสุก นำมีดแซะๆ แล้ววางถ้วย คว่ำ บนจาน(ที่ใช้อบได้)
สำหรับแบบใส่ชีส โรยชีสบนเค้ก แล้วนำไปอบ 3-5 นาที จนชีสละลาย
พร้อมเสริฟ แล้วค่ะ
หวังว่าจะชอบกันนะคะ
ฝาก like healthylivingbybud หน่อยนะคะ ขอบคุณมากค้า ^^
 
 

No comments:

Post a Comment