Thursday, 5 December 2013

Turmeric fried rice

Here is the recipe for this easy cooking dish just 10 mins that's all u need !
2 servings 
fresh tumeric (peeled and mashed ) 1 thumb size
Frozen Pea , corn(thaw)  1 cup
Toasted Peanuts 1/2 cup 
Ghee(or other kind of oil) 1/2 tsp
Garlic (mashed) 1/2 tbs
Cooked brown rice 2 cups (tip to make good fried rice is to cook rice and chill in the fridge overnight or at least an hr)
Chopped Onion 1/2 tbs
Salt , pepper(adjust to your taste)
Mix cooked rice with mashed tumeric until all become yellow. Set aside
In the pan Sauté garlic , onion with ghee first 
Then add tumeric rice stir and mix in the pan , add the rest of the ingredients 
Add salt and pepper , adjust the taste to your like. 

2ที่. ใช้เวลาทำ 10นาที
ส่วนผสม
ขมิ้นขนาด 1 นิ้วแม่โป้ง (ปลอกเปลือกและตำให้ละเอียด)
ถั่วกับข้าวโพดแช่แข็ง (ละลายก่อน) 1ถ.
ถั่วลิสงสุก 1/2ถ
ข้าวกล้องสุก 2ถ
กี (น้ำมัน) 1/2ชช.
กะเทียม 1/2ชต
หัวหอมซอย 1/2ชต
เกลือ พริกไทย
นำข้าวคลุกกับขมิ้นให้เหลืองทั่ว
ตั้งน้ำมันผัดกะเทียมกับหัวหอม
จากนั่นใส่ข้าวแล้วผัดตามด้วยส่วนผสมที่เหลือ
เกลือ กับพริกไทยปรุงตามชอบ^^
เสร็จแล้วค้า






No comments:

Post a Comment