Sunday, 1 June 2014

Mung bean pudding





Mung bean pudding 
Easy tasty yummy! i adapted recipe from :missnutritionist.com
Just few ingredients 
- split mung bean 500 g (soak over night and drain )
- coconut sugar 1/4c
- vanilla essence 
- cardamon (optional)
-almond slices (optional) 
Cover mung bean With water 
Boil for an hr until tender.
Turn to low heat Add the rest of the ingredients continue stirring until become very thick paste  
Pour in a mold , top with almond slices
Leave until cool and set 
Keep in the fridge to eat as cold dessert 
ลองทำพุดดิ้งถั่วเขียวซีก
ทำง่ายส่วนผสมหลักแค่ถั่วกับน้ำเอง
อร่อยดีค่ะ
ส่วนผสมทั้งหมด
ถั่วเขียวซีก 500กรัม(แช่น้ำค้างคืนและกรองน้ำออก)
น้ำตาล มะพร้าว 1/4 ถ(ปรับตามความชอบ)
วานิลา 1/2ชช
คารดามอน(ไม่ใส่ก็ได้)
อัลมอนสไลด์ 
วิธีทำ
ใส่น้ำต้มถั่วประมาณ1ชม พอนิ่ม
ใส่น้ำตาลและเครื่องเทศ
ลดไฟความร้อนต่ำเคี้ยวจนเป็นครีมข้น
เทให้แม่พิม ใส่ อัลมอนสไลด์ด้านบน รอให้เย็น
จะกลายเป็นก้อนวุ้น
หรือ แช่ตู้เย็นต่อเก็บไว้ทานแบบเย็น





No comments:

Post a Comment