Sunday, 1 June 2014

Corn pumpkin soup






I made carrot cream soup for my friend before and she loves it until she requested me to teach her how to make.
Today since she visited me so I showed her how simple to cook.but this time I adapted to pumpkin and corn soup.
Just simple and delicious plus healthy! 
Love the Natural sweet from vegetables.
Ingredients : 
2 c potato (peel and chop)
3/4 c carrot (peel and chop )
2 c pumpkin (peel and chop$
2 c almond milk (or milk of ur choice )
Meat of 2 ears of corn (cooked)
Cinnamon 
Pinch of sea salt 
Pepper 
Method : 
1.Cover potato ,pumpkin , carrot with just enough water 
Boil until tender (I left them cooked using rice cooker for about an hr)
2.Blend the cooked ingredients(from step 1 ) and haft of corn meat together slowly add the soup water to the blender to be able to blend until creamy and smoothie
3. Transfer the soup to a pot and boil in low heat stir in milk and the rest of corns  , season with sea salt ,cinnamon and pepper and done! 
เคยทำซุปแครอทให้เพื่อนทาน เพื่อนชอบและบอกให้สอนทำ วันนี้เพื่อนมาที่บ้านเลยได้โอกาสทำให้ดูเลยค่ะ
แต่ทำซุปข้าวโพดแทน และความกลมกล่อมจากผักต่างๆ
ส่วนผสม
ฟักทอง (ล้าง ปอกเปลือก หั่นชิ้น) 2ถ
แครอท (ล้าง ปอกเปลือก หั่นชิ้น) 2ถ
มันฝรั่ง (ล้าง ปอกเปลือก หั่นชิ้น) 2ถ
นมอัลมอน 2ถ
เนื้อของข้าวโพด 2ฝัก
วิธีทำ
ต้ม ฟักทอง แครอท มันฝรั่ง ด้วยน้ำปริมาณคลุมพอดี จนสุกนิ่ม(บุศปล่อยหม้อหุงข้าว





No comments:

Post a Comment