I got this recipe from Sugar Detox Cinnamon Sweet Potato Ice Cream(paleomg.com)
We don’t need sweetener for the this ice cream but I used raisins as I prefer slightly more sweet hehe.
1 cooked Sweet potato (peeled)
14 oz coconut milk
1 tsp vanilla extract
1 tbs cinnamon
Nutmeg(optional)
1/3 roughly chopped walnut
2 tbs coconut oil
1/3 c soaked raisins or dates (optional) << if you prefer sweet
Blender method :
Blend everything together except walnut until smooth ,stir in the chopped walnut and keep in the fridge, stir for few times every one hr.
Ice cream maker method :
Follow the instruction of the machine.
บุศปรับสูตร มานะคะ
ตามสูตร เค้าใช้ความหวานจาก มันเทศ ล้วนๆ แต่บุศทำบุศปั่น ลูกเกดไปด้วยค่ะ ^^ รู้สึกมันกลมกล่อมกว่า
ส่วนผสม สำหรับ 4-6 ที่
มันเทศสุก 1
กะทิ 1 ออนซ์ หรือ ประมาณเกือบ 400 กรัม
วานิลา 1 ชช
ชินนามอน 1 ชต
วอล์นัดหั่นหยาบๆ (ไม่ผสมเกลือ) 1/3 ถ.
น้ำมันมะพร้าว 2 ชต
ลูกเกด หรือ อินทราพลัม (แช่น้ำจนนิ่ม ) 1/3 ถ.
วิธี ใช้เครื่องปั่น :
นำทุกอย่างยกเว้น วอลนัดไปปั่นรวมกัน พอปั่นจนเข้าเนื้อดีแล้ว ผสม วอลนัท คนให้เข้า กัน
นำเข้าช่องแข็ง แล้ว คนสัก 2-3 รอบ
ก่อน เสริฟ์ ถ้า แข็งไป นำออกมาตั้งไว้ 20 นาที
No comments:
Post a Comment