Sunday, 4 May 2014

Chocolate rum but butter ice cream


This is recipe for rum chocolate nut butter ice cream ;) 

I adapted the recipe by adding "Rum" I used wine(DOM Benedict) because it's the only alcohol that I have hehe 

Ingredients (for 8-9 serving)

1 can full-fat coconut milk (~ 400 g)
1/4 cup raw honey
1/4 cup almond butter
1/4 cup rum (depend on how strong u like )
2 tbs unsweetened cocoa powder
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
Instructions

Ice cream maker method: 
Follow the ice cream maker instruction. 

Blender method :
Blend everything together 
Pour in a container and keep in the freezer , stir every one hr for few times and ready to serve! 
U can continue keeping it in the freezer for eating later 
And before serving if it's too hard 
U can bring it out to chill in room temperature for 20mins ;)  and enjoy! 
สวัสดีค้า 
วันนี้สูตรไอศรีมช๊อคโกปลตเนยถั่ว มาฝากค้า
บุศปรับสูตรโดยใส่ไวน์ อร่อยเข้ากันดีเลยทีเดียว บุศใข้ DOM ซึ่งเป็นไวน์สมุนไพร มีอยู่เลยใส่ไป อิอิ ใครไม่ดื่มแอลกอฮอลก็ไม่ต้องใส่นะคะ
ส่วนผสม:
กะทิ 400 กรัม
น้ำผึ้งดิบ 1/4 ถ
เนยถั่ว 1/4 ถ
ไวน์ หรือ รัม 1/4 ถ(ปรับรสชาติตามความชอบ)
ผงโกโก้2ชต
วานิลา1ชช
ชินนามอน 1ชช

วิธี ใช้เครื่องปั่น :
นำทุกอย่างไปปั่นรวมกัน พอปั่นจนเข้าเนื้อดีแล้ว ผสม วอลนัท คนให้เข้า กัน
นำเข้าช่องแข็ง แล้ว คนสัก 2-3 รอบ
ก่อน เสริฟ์ ถ้า แข็งไป นำออกมาตั้งไว้ 20 นาที



No comments:

Post a Comment