This is recipe for rum chocolate nut butter ice cream ;)
I adapted the recipe by adding "Rum" I used wine(DOM Benedict) because it's the only alcohol that I have hehe
Ingredients (for 8-9 serving)
1 can full-fat coconut milk (~ 400 g)
1/4 cup raw honey
1/4 cup almond butter
1/4 cup rum (depend on how strong u like )
2 tbs unsweetened cocoa powder
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
Instructions
Ice cream maker method:
Follow the ice cream maker instruction.
Blender method :
Blend everything together
Pour in a container and keep in the freezer , stir every one hr for few times and ready to serve!
U can continue keeping it in the freezer for eating later
And before serving if it's too hard
U can bring it out to chill in room temperature for 20mins ;) and enjoy!
สวัสดีค้า
วันนี้สูตรไอศรีมช๊อคโกปลตเนยถั่ว มาฝากค้า
บุศปรับสูตรโดยใส่ไวน์ อร่อยเข้ากันดีเลยทีเดียว บุศใข้ DOM ซึ่งเป็นไวน์สมุนไพร มีอยู่เลยใส่ไป อิอิ ใครไม่ดื่มแอลกอฮอลก็ไม่ต้องใส่นะคะ
ส่วนผสม:
กะทิ 400 กรัม
น้ำผึ้งดิบ 1/4 ถ
เนยถั่ว 1/4 ถ
ไวน์ หรือ รัม 1/4 ถ(ปรับรสชาติตามความชอบ)
ผงโกโก้2ชต
วานิลา1ชช
ชินนามอน 1ชช
วิธี ใช้เครื่องปั่น :
นำทุกอย่างไปปั่นรวมกัน พอปั่นจนเข้าเนื้อดีแล้ว ผสม วอลนัท คนให้เข้า กัน
นำเข้าช่องแข็ง แล้ว คนสัก 2-3 รอบ
ก่อน เสริฟ์ ถ้า แข็งไป นำออกมาตั้งไว้ 20 นาที
No comments:
Post a Comment