Friday, 18 April 2014

Black bean brownie with peanut butter

I used fermented blackbean (with some herb) which I don't like its taste so I added bananas to cover the taste of the fermented therefore, you wouldn't need to use banana unless you want it to be very moist ;)
  • 1 cup cooked black beans
  • 2 flax eggs (2 Tbsp flaxseed meal + 5 T water) or 2 eggs
  • 1 Tbsp coconut oil
  • 1/2 cup cocoa powder (the more the better taste
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/4 cup coconut sugar or sweeten of ur choice 
  • 1 1/2 tsp baking powder
  • 1 tsp baking soda
  • 1/2 cup homemade peanut butter 
  • 2 Tbsp powdered sugar
  • 1-2 small banana (if u want the cake to be more firm use just 1/2 or 1 banana
Preheat 180c 
Blend all the ingredients and bake for 30 mins. 
Top with more peanut better and serve ^^
Hope u like it!

ได้ประมาณ 5มัฟฟิน เล็ก
สูตรนี้บุศใส่กล้วยเยอะมากเพราะ บุศต้องการให้กล้วยกลบรสชาิตถั่วดำ ซึ่ถั่วที่บุศใช้มันเป็นแบบหมักยาสมุนไพรอ่ะค่ะ55
ปกติไม่ต้องใส่เยอะนะคะเพราะจะทำให้เค้กนิ่มเกินไปค่ะ หรือไม่ใส่เลยยังได้แต่เพิ่มปริมาณน่ำมันมะพร้าว สัก1ชต
ถ้าถ้าชอบนุ่มๆเยิ้มๆก็ลองดูได้ค้า

- ถั่วดำ (สุก)1ถ
- ไข่แฟล็ก 2( ผงแฟล็ก2 ชต,น้ำ5ชต) หรือไข่ไก่
- น้ำมันมะพร้าว 1ชต
- กล้วย1-2 (ถ้าต้องการเฟริมๆ ไม่ต้องใส่ เปลี่ยนเป็นน่ำมันมะพร้าว 1-2ชต)
-ผงโกโก้ 1/2ถ
-วานิลา 1ชช
-น้ำตาลมะพร้าว 1/4ถ(ปรับรสชาติที่ชอบ)
-แป้งฟู 1,1/2ชช
-ผงโซดา 1ชช
-เนยถั่ว1/2ถ

อุ่นเตาเตรียมไว้ 180 องศา
ปั่นทุกอย่าง ให้เข้ากัน 
เทบราวนี่ใส่ถ้วยแล้วนำเข้าอบ 30นาที
เมื่อเสร็จแล้วตัก เนยถั่วโป๊ะด้านบน
แค่นี้ก็เสร็จค้า ;)


No comments:

Post a Comment