Monday, 7 April 2014

Coconut chocolate ice cream

 amount is for myself the whole week :P
400 grams coconut milk or coconut cream
1/4 cup plus 2 tbsp cocoa powder or cacao powder
1/2 tsp pure vanilla extract
coconut meat 1/4 cup
1/4 cup or more sweetener of choice to taste (i used date paste-recipe is on my blog)
best way to make the icecream smooth without ice cream maker is to blend everything , keep in the fridge and stir every 40-60 mins for 3 times
and ready for serving ! or if you like to keep for eating later then leave it in room temperature for 20 mins and scoop then serve!
ปริมาณนี้ คือ บุศทานทั้งอาทิตนะคะ
กะทิ 400 ก.
ผงโกโก้ 1/4 ถ + 2 ชต
วานิลา 1/2 ชช
เนื้อมะพร้าว 1/4 ถ
น้ำผึ้ง หรือ สิ่งให้ความหวาน(บุศใช้ ซอสอินทราพลัม) 1/4 ถ. (ปรับความหวานตามชอบ)
วิธีเดียวกับ ไอศรีมฟักทอง
คือ นำทุกอย่างมาปั่นรวมกัน เก็บใส่ช่องแข็ง และ คนทุกๆ 40-60 นาที 3 ครั้ง และ พร้อมทานได้แล้วค่ะ
หรือ ถ้าจะเก็บทิ้งไว้ในช่องแข็ง ก็ นำออกมาตั้งไว้ 20 นาทีก่อน แล้ว จึงตักเสริฟ์นะคะ
อร่อย ไม่ง้อไอศรีมนอกบ้านละ อิอิ

No comments:

Post a Comment