Wednesday, 20 November 2013

pumpkin parfrait


easy breakfast as usual hehe today is pumpkin!
pumpkin is one of the very low calorie vegetables contains no saturated fats or cholesterol; but it is rich in dietary fiber, anti-oxidants, minerals, vitamins (A,C and E). Vitamin A is a powerful natural anti-oxidant and is required by the body for maintaining the integrity of skin and mucus membranes.  It is also an essential vitamin for good visual sight. It is also rich source of minerals like copper, calcium, potassium and phosphorus. The vegetable is one of the food items recommended by dieticians in cholesterol controlling and weight reduction programs.
and my breakfast menu today is Pumpkin Parfait!
what you need :
-raw pumpkin 1 cup
-cottage cheese 1 tbs
-greek yogurt 1 cup
instruction :
I steamed pumpkin until soft ( u can test by using toothpick) , keep in the fridge at least an hr (I left it overnight)
when it's cold mash and mix with cottage cheese
then layer with greek yogurt
topped with some pumpkin seeds , bee pollen and cashews ! yummy !

ของง่ายๆ ตามเคยค่ะ ด้วยความสามารถและเวลาที่มีมันช่างน้อยนิด  ฮ่าๆ วันนี้ ฟักทองค้าบบ
ฟักทองแคลอรี่ต่ำ มีกากใย แร่ธาตุ และ วิตามิน เอ ซี และ อี
ซึ่งดีต่อสายตาและผิวสวย ไขมันต่ำ และ ไม่มีคลอเรสเตอรอล
เหมาะกับผู้ที่ต้องการควบคุมคลอเรสเตอรอล และ ควบคุมน้ำหนักเลยค่ะ
เมนูของบุศเช้านี้คือ
pumpkin parfrait
ทำง่ายมากๆ ปลอกเปลือกฟักทอง บุศนึ่งไว้เมื่อคือ พอนิ่มๆ (เอาไม้จิ้ม)
ก็ปล่อยทิ้งไว้ให้เย็นแล้วก็เก็บปิดฝาไว้ในตู้เย็นค่ะ
เช้ามา ก็นำมาผสม คอทเทดชีส แล้วก็บดๆๆๆๆ
จากนั้น นำมาเรียง ใส่แก้ว สลับกัน กรีกโยเกิร์ต โรยหน้าด้วย เมล็ดฟักทอง กับ เกษรผึ้ง แถม มะม่วงหิมพานต์
อิ่ม อร่อยยยย อย่าลืมทานมื้อเช้ากันนะคะ ^ ^

ฝากติดตาม เพจบุศด้วยค้า
for more recipes
FB: Healthylivingbybud
instagram : healthylivingbybud
 

No comments:

Post a Comment