Black Bean soy milk (น้ำเต้าหู้ถั่วดำ)
ส่วนผสม
- ถั่วดำ 2ถ้วย
- น้ำสำหรับแช่ 8 ถ้วย
- น้ำดื่ม 4 ถ้วย
- ใบเตย
วิธีทำ
แช่ถั่วในน้ำ ค้างคืน
หลังจากแช่แล้วตอนเทน้ำออก
ปั่นถั่วกับน้ำจนเป็นเนื้อเดียวกัน
กรองน้ำนมใส่กระทะ
ใส่ใบเตยต้มด้วยไฟอ่อนจะกระทั่งเดือด
จากนั้นนำใบเตยออก ก็ได้นมถั่วดำแบบจืดแล้วค่ะ^^
Ingredients
-black bean 2 cups
-water 8 cups (for soaking)
-water 4 cups
-pandan leave
Method:
Soak bean in water overnight (at least 7 hrs)
After soaked , drained the bean and blend with 4 cups of water using blender.
Blend until smooth.
Sieve the blended milk into the pot.
Add pandan leave and slow boil the milk.
Once it's boil then turn off the heat.
There you have it!
No comments:
Post a Comment