- 1 white onion-slice into very thin slices
- 8 cloves garlic-peel and mash
- 2 mashed sweet potato (2 cups) -peel and steam or boil until soft
- 500g cooked black beans
- 1 tablespoon coconut oil
- 1 1/2 teaspoons cumin (optional)
- 2 flax eggs (1 tbs ground flax seed + 2 tbs water = 1 flax egg) or eggs if u r not vegan
- 1/2 cup oat flour (or breadcrumb)
- sea salt
- Freshly ground black pepper
direction :
preheat the oven at 170 degree(c) . Line aluminum foil, then grease it lightly with cooking oil spray.
Heat the oil in a pan over medium heat. cook onion slices for about 1 minute, then stir in the garlic, and cumin. Cook, stirring for about 30 seconds, then remove from the heat. Transfer the mixture to the bowl of black beans. Use a potato masher or the back of a fork to mash most of the beans and blend in the onion mixture. add flaxegg to the bowl, along with the sweet potato and oat flour. Season with salt and pepper.
Use clean hands to divide the mixture into 8 equal patties, arranging them on the baking sheet spaced, bake for about 15 mins then turn the other sides and continue baking 10 mins until crisped and golden brown both sides;
top with guacamole (avocado mashed + lemon juice) and serve hot!
- หัวหอมใหญ่ (หั่นบาง) 1 หัว
- กระเทียม 8 ช่อ ตำให้ละเอียด
- มันเทศ บด 2 ลูก (2 ถ้วย)
- ถั่วดำสุก 500 ก.
- น้ำมันมะพร้าว 1 ชต.
- คิวมิน 1 1/2 ชช. (ไม่ต้องใส่ก็ได้)
- ไข่ผงแฟล็ก 2 ฟอง (ผงแฟล็ก 1 ชต, น้ำ 3 ชต = 1 ฟอง) หรือ ใช้ไข่แทน
- แป้งข้าวโอ๊ต 1/2 ถ
- เกลือ สมุทร พริกไทยดำ
วิธีทำ
อุ่นเตา ที่ 170 องศา วาง อลูมิเนียมฟอย ทาน้ำมันบางๆ
อุ่นกระทะ ไฟ ระดับกลาง นำหัวหอมลงไปผัด ประมาณ 1 นาที ใส่กระเทียมและผงคิวมิน ผัดต่อ 30 วินาที ปิดเตา
บดถั่วดำ และ ผสมทุกอย่างให้เข้ากัน
นำไปอบ 15 นาที ข้างนึง กลับด้าน แล้วอบต่ออีก 10 นาที จนสุก กรอบ
ทานพร้อมกับ อโวคาโดบดผสม น้ำมะนาว
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete