Friday, 21 February 2014

mango ice cream with warm coconut milk oat




โอศรีมมะม่วง กับกะทิโอ๊ต (อารมณ์ อยากทานข้าวเหนียวมะม่วง อิอิ)
inspired by "thai mango sticky rice!"
1ingredient Mango ice cream & coconut milk oat☺️☺️☺️☺️
Heheh have u heard of "thai mango sticky rice with coconut milk?"
It's thai dessert which is my fav! 
for ice cream you just need to freeze the overripe mango and mash it , you already get an ice cream so tasty ! 
Today my inspiration is the dessert so I came up with this dish woooo super duper clean! 
if you want its raw, the base you can change to overnight oat.
recipe
base : 
coconut milk  1 tbs 
oat 1/2 c
water
ice cream : 
frozen mango 1 c
topping : 
coconut milk 1 tbs 
honey 
(sesame ,strawberries, bee pollen) 
direction:
base : (if you want it raw , just soak oat, milk and water overnight in the fridge ) 
in a pan pour oat and enough water to cover oat cook until it's hot stir in the coconut milk stir oat and liquid until combine well and soft 
ice cream : bring the mango out from the freezer and leave for 20 mins, hand mash and pour into a mold / cup 
pour the base into serving cup, put the ice cream on top , add coconut milk and top with toppings.
ส่่วนผสม 
ฐาน : ข้าวโอ๊ต 1/2 ถ. กะทิ 1 ชต. น้ำ 
ไอศรีม : มะม่วงสุกมาก
ท๊อปปิ้ง : กะทิ 1 ชต. น้ำผึ้ง งา สตอเบอรรี่ เกสรผึ้ง
วิธีทำ 
ส่วนฐาน : (ถ้าจะทาน raw ก็ทำเป็น โอ๊ตค้างคืนแทนนะคะ เพียงนำโอ๊ต ใส่แก้ว ผสม กะทิ และ น้ำดื่ม แช่ตู้เย็นไว้ค่ะ)
นำโอ๊ต ใส่น้ำพอประมาณ อุ่นใน หม้อ จากนั้นใส่กะทิ แล้วคนจนเข้าเนื้อ ตักใส่ถ้วย
ไอศรีม : 
มะม่วงแช่แข็ง ค้างคืน เช้านำออกมาตั้งทิ้งไว้ 20 นาที และ ใช้ ช้อน บดๆ นำใส่ แม่พิม 
เทฐานใส่ ถ้วย วางไอศรีม โป๊ะ กะทิ และ ใส่ท๊อปปิ้ง ต่างๆ 
เสร็จแล้วค้า ^^

No comments:

Post a Comment