โอศรีมมะม่วง กับกะทิโอ๊ต (อารมณ์ อยากทานข้าวเหนียวมะม่วง อิอิ)
inspired by "thai mango sticky rice!"
1ingredient Mango ice cream & coconut milk oat☺️☺️☺️☺️
Heheh have u heard of "thai mango sticky rice with coconut milk?"
It's thai dessert which is my fav!
for ice cream you just need to freeze the overripe mango and mash it , you already get an ice cream so tasty !
Today my inspiration is the dessert so I came up with this dish woooo super duper clean!
if you want its raw, the base you can change to overnight oat.
if you want its raw, the base you can change to overnight oat.
recipe :
base :
coconut milk 1 tbs
oat 1/2 c
water
ice cream :
frozen mango 1 c
topping :
coconut milk 1 tbs
honey
(sesame ,strawberries, bee pollen)
direction:
base : (if you want it raw , just soak oat, milk and water overnight in the fridge )
in a pan pour oat and enough water to cover oat cook until it's hot stir in the coconut milk stir oat and liquid until combine well and soft
ice cream : bring the mango out from the freezer and leave for 20 mins, hand mash and pour into a mold / cup
pour the base into serving cup, put the ice cream on top , add coconut milk and top with toppings.
ส่่วนผสม
ฐาน : ข้าวโอ๊ต 1/2 ถ. กะทิ 1 ชต. น้ำ
ไอศรีม : มะม่วงสุกมาก
ท๊อปปิ้ง : กะทิ 1 ชต. น้ำผึ้ง งา สตอเบอรรี่ เกสรผึ้ง
วิธีทำ
ส่วนฐาน : (ถ้าจะทาน raw ก็ทำเป็น โอ๊ตค้างคืนแทนนะคะ เพียงนำโอ๊ต ใส่แก้ว ผสม กะทิ และ น้ำดื่ม แช่ตู้เย็นไว้ค่ะ)
นำโอ๊ต ใส่น้ำพอประมาณ อุ่นใน หม้อ จากนั้นใส่กะทิ แล้วคนจนเข้าเนื้อ ตักใส่ถ้วย
ไอศรีม :
มะม่วงแช่แข็ง ค้างคืน เช้านำออกมาตั้งทิ้งไว้ 20 นาที และ ใช้ ช้อน บดๆ นำใส่ แม่พิม
เทฐานใส่ ถ้วย วางไอศรีม โป๊ะ กะทิ และ ใส่ท๊อปปิ้ง ต่างๆ
เสร็จแล้วค้า ^^
No comments:
Post a Comment